Екскурсія до місця, де вирішується доля мільйонів — Верховної Ради України

Мабуть, усі українці знають, як виглядає будівля Верховної Ради України, проте далеко не всім доводилось бувати усередині. 2 березня 2018 року, завдяки підтримці депутата Київської міської ради Вікторії Мухи, вчителі нашої школи мали можливість потрапити всередину однієї з найвідоміших будівель м. Києва та України.

Будинок, який було збудовано за проектом архітектора В. Заболотного, приваблює своєю красою та архітектурою. Потрапити туди нелегко: кожен коридор знаходиться під наглядом охоронців, а біля головного входу стоять металошукачі. У просторих та світлих кімнатах наявна атмосфера офіційності, адже саме тут відбуваються найважливіші наради та збори, які надалі вирішують долі мільйонів людей.

Під час відвідин Верховної Ради вчителі мали змогу дізнатися більше про єдиний законодавчий орган державної влади України та на власні очі побачити унікальні речі і приміщення: картину Олексія Кулакова «Державотворення», що намальована на стіні другого поверху, яка відображає історичний день 24.08.1991р., коли 350 депутатів проголосували за незалежність нашої країни; синьо-жовтий прапор, який був внесений депутатами до сесійної зали Верховної Ради 24.08.1991р., (цей прапор, як реліквія, урочисто зберігається під склом в музеї ВРУ); знамениті кулуари Верховної Ради; побувати на балконі, звідки видно робочі місця нардепів, тощо. Це була дуже цікава та водночас пізнавальна екскурсія, адже, сесійний будинок Верховної Ради є не тільки важливим осередком політичного життя країни, а й величною архітектурною пам’яткою нашої столиці.

На фото :

- вчителі школи №72;

- екскурсійна група вчителів шкіл №72,162,230

Кiлькiсть переглядiв: 202

Дата останньої зміни 15 Квітня 2024

Фотогалерея