Обдаровані діти — майбутнє України

В кожній людині є цілий ряд здібностей і нахилів,
які варто лише пробудити і розвинути,
щоб вони, при додатку до справи,
справили самі чудові результати.
Лише тоді людина стає справжньою людиною.
А. Бебель

Розвиток творчих здібностей особистості - це одвічний гуманістичний принцип. Ще стародавні греки вважали, що самостійна, а отже, і творча особистість здатна самовіддано служити своєму народу і державі. Кожна держава зацікавлена у вихованні такого могутнього інтелектуального потенціалу, як обдаровані, талановиті діти.

/Files/images/obdarovana_ditina/MyCollages1.jpg

Обдарованість - це високий рівень здібностей людини, що дозволяє їй досягти особливих успіхів у певній галузі діяльності.

Усі обдаровані діти мають потребу в знаннях, яскраво виражений інтерес до певної галузі знань. Немає потреби примушувати їх вчитися, вони самі шукають собі роботу, частіше складну інтелектуальну, із задоволенням нею займаються, присвячуючи їй увесь свій вільний час. Саме такі творчі особистості мають високий рівень національної самосвідомості, що виявляє причетність їх до споконвічних духовних цінностей українського народу. А допоможуть їм такими стати їх перші порадники – батьки і вчителі.

Вже традиційним у нашій школі стало свято, якого немає в жодному календарі, але для нас воно є особливим, бо вшановує юні обдарування, які в майбутньому обов’язково поповнять ряди української зіркової еліти. Відбулося свято «Обдарована дитина» 25 та 29 травня 2018 року.

/Files/images/obdarovana_ditina/MyCollages2.jpg

Мета заходу: мотивація та підтримка обдарованої дитини шляхом створення умов для її творчого, інтелектуального, духовного розвитку.

Юні обдарування – це переможці районних предметних олімпіад та учні, які вибороли призові місця на конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт; переможці мовно-літературних конкурсів, творчих міжнародних конкурсів «Колосок», «Геліантус», «Кенгуру», конкурсу Гринвіч; переможці внутрішньо-шкільних конкурсів, відмінники 2017/18 навчального року, активісти нашої школи. В цілому наша школа посіла VІІІ місце в рейтингу шкіл Святошинського району по кількості переможців, саме тому свято тривало два дні!

Адміністрація ЗЗСО №72 на чолі з директором Ткаченко Світланою Василівною, депутат Київради Вікторія Муха, спонсор школи Ущук Яків нагородили переможців Грамотами Управління освіти і науки, грошовими преміями, квитками в кінотеатр та іншими призами.

Привітали юні обдарування, звичайно, і наші творчі таланти своїми музичними номерами.

/Files/images/obdarovana_ditina/MyCollages3.jpg

Майбутні вчені і поети,
Сміливо у життя ідіть!
Пишіть вірші, робіть ракети,
До мрії справжньої летіть!
Кiлькiсть переглядiв: 355

Дата останньої зміни 15 Квітня 2024

Фотогалерея